Tuesday, 15 November 2016

VASTAUKSET

Hurjasti on menny aikaa siitä kun viimeks postailin ja kerron kuulumisia kyllä myöhemmin, mutta nyt saatte vastaukset näihin teiän kysymyksiin. Niitä ei tullu hirveetä määrää mutta tarpeeks kuitenkin että ne ansaitsee oman postauksen 8) Let's go!

Kun käytännössä asut sun työpaikalla, niin millaista se on? Saatko omaa rauhaa yhtään? Vai tuntuuko ees että oot töissä siellä? Kerro ajatuksia tästä. 
Mulla on siitä hyvä tilanne, että oon tän perheen yheksäs au pair, joten ne tietää kuinka homma toimii ja osaa hoitaa kaiken suht sujuvasti. Lapsetkin osaa aikalailla ymmärtää millon mulla on vapaata eikä ne sillon yleensä esim. tuu mun huoneeseen jos oon suljetun oven takana. Välillä on kyllä sellasia tilanteita etten oo ihan varma pitäiskö mun tehdä jotain vai ei, jos vaikka toinen vanhemmista on myöhään töissä niin pyrin auttaan dinnerin laittamisessa yms. vaikka meniskin ylitöiks. Viikonloppusin saan olla täysin rauhassa, herään sitten kun herään ja perhekin on yleensä niin kiireinen etten yleensä nää niitä muuta kun aamulla ja illalla. Enemmän tää tuntuu jo kodilta kun työpaikalta!

Mikä oli haastavinta lähdössä au pairiksi? 
Tää on jotenkin vaikee kysymys. Ehkä ihan yleisesti se kokonaisvaltanen pelko ja jännitys, että mitä jos en pärjää tai perheen kanssa ei kemiat kohtaa ollenkaan. 

Paljonko sulla on vapaa-aikaa?
Nykyään aika paljon, kun lapsilla alko about kuukausi sitten uusi lukukausi ja harrastukset väheni. Oon vapaalla arkisin kymmenestä puol kolmeen ja illalla työt loppuu päivästä riippuen viiden ja seittemän välillä. Lauantaisin ja sunnuntaisin mulla ei oo töitä ollenkaan. Eli vapaa-aikaa kyllä riittää ja varsinkin arkisin on jopa vaikeuksia täyttää kaikki tunnit :D 

Mitkä asiat Australiassa on "erilaisia" kun Suomessa?
Ensimmäisenä tulee mieleen tietysti vasemmanpuoleinen liikenne, mutta siihen oon jo tottunu. Ruoka on osittain erilaista, mutta ei niin että joka päivä miettisin mitä mun lautasella oikein on. Lapsilla on koulupuvut, mikä on mun mielestä muuten kiva juttu, mutta kun yrität hakee lapsia koulusta niin kaikki näyttää samalta xD Mulla oli tästä just tänään puhetta host-äidin kaa ja totesin, että vaikka eroja on varmasti tullu monta vastaan niin niitä on kysyessä vaikee muistaa.

Ootko itkenyt siellä?
Kyllä koti-ikävää on tullu pari kertaa itkettyä, mutta ei onneks turhan usein :)


Veitkö Suomi-tuliaisia, jos joo, mitä?
Toin Tatun ja Patun Suomi -kirjan, joka on kyllä ollu erittäin rakastettu. Lisäks tietty kolme levyä Fazerin suklaata, pussin kettukarkkeja (rakastettuja myös), askin Sisuja ja pussin salmiakkia (ei niin rakastettuja). 

Pettymyksiä siellä ollessa?
Viime aikoina oon jotenkin havahtunu siihen, että oon vähän pettyny itteeni täällä - en oo tutkinu kaupunkia läheskään niin paljoo mitä etukäteen ajattelin. Myös ehkä sekin on pienoinen pettymys, kuinka kallis maa tää on. Palkka häviää aina tililtä ihan liian nopeesti ja sit vaan mietin että mitä oon muka edes ostanu :D

Paras päivä siellä?
Voi apua. 5sosin keikka oli tietysti yks parhaita. Myös viime sunnuntai, kun käytiin Connin kans Palm Beachillä (kuvia tulee myöhemmin). Otettiin aurinkoo, juteltiin niitä näitä ja kiljuttiin kun juostiin aaltoja pakoon. Sillon tajusin etten oo käyny läheskään tarpeeks rannalla!

Ootko huomannut enkussas jotain muutoksia?
Oon ainakin oppinu läjän uusia arkielämän sanoja! Mun enkku on myös vähän selkiytyny, musta tuntuu etten enää puhu niin mutisemalla vaan artikuloin ja lausun sanat tarkemmin. Ehkä sitä aksenttiakin on vähän jo tarttunu mutta oikeesti tosi vaikee ite sanoo.

Voisitko asua siellä pysyvästi?
Ehkä joskus, rakastan lämpöä ja Sydney on kaupunkina ihanan rauhallinen vaikka ihmisiä riittääkin. Tykkään myös ihmisten kohteliaisuudesta.

Oliko host-lapset heti ekoina päivinä tosi sosiaalisia yms?
Oli joo! Muistaakseni ihan ekana päivänä Jenna halus kävellä käsi kädessä ja Josh tuli halaan ennen nukkumaanmenoo. Lapset on kyllä tehny kaikkensa että mulla olis tervetullut fiilis :-)

Parasta ausseissa? Paskinta Ausseissa?
Parasta on lämpö, mä oon niin kesäihminen kun olla ja voi enkä yhtään kadehdi Suomen pakkasia. Oon ylpee mun rusketuksesta ja aion hankkia vielä lisää väriä pintaan. Paskinta Ausseissa on se ettei taloja oo oikeesti juurikaan eristetty ja heti kun lämpötila laskee alle kahteenkymmeneen niin ilman lämmitystä saa kyllä palella (meillä on olkkarissa lämmitys mutta makuuhuoneissa ei).

Mielipide Trumpin voitosta? Mitä Australiassa ollaan mieltä asiasta?
Mitä tähän nyt voi sanoo. Ahdisti ihan suunnattomasti kun sain kuulla että se voitti ja taisin pienet itkutkin tirauttaa. Mun mielestä pahinta ei oo se mitä se sanoo tekevänsä, vaan se kuinka se normalisoi rasismia ja seksismiä miljoonien ihmisten edessä. Host-äiti oli ainakin ihan yhtä pettyny Amerikkaan kun mä, ja musta tuntuu ettei Australia ylipäätään oo kovin tyytyväinen. Lapsetkin tuli koulusta kotiin ja sano pelkäävänsä että tulee sota :( Kyllä pistää hiljaseks.

Mitä kaipaat Suomesta perheen ja ystävien lisäksi?
Ruisleipää! Vaikka mun perhe syökin melko terveellisesti ja kaapissa on aina moniviljaleipää eikä pelkästään valkosta paahtoleipää, niin ei mikään voita vanhaa kunnon Reissumiestä. Saunaa ei oo toistaseks tullu ikävä, mitä vähän ihmettelen kun mulla oli tapana saunoo lähes joka päivä :D 

Ootko shoppaillut paljon?
En ihan valtavia määriä, kun yritän kuitenkin säästää suurimman osan palkasta, mutta sen voin sanoo ettei kaikki kamat varmasti enää tuu mahtuun matkalaukkuun. Pitää lähettää edeltä paketti vaatteita kotiin!

Tuletko jouluksi Suomeen?
En tuu, vietän joulun perheen kanssa täällä. Nyt voin paljastaa mun eeppisen suunnitelman: rakas ystäväni Pauliina saapuu Sydneyyn 28.12. Vietetään täällä about viikko (NYE tietysti) ja lähetään sit kierteleen ympäriinsä. En vielä kerro tarkalleen mihin, mutta kotimatka on edessä näillä näkymin helmikuun alussa. Joulu tulee varmasti oleen erilainen, ehkä aika rankkakin mutta osaan ainakin arvostaa ens joulua taas kotona ihan uudella tavalla!

1 comment:

  1. Millane Australia on hintatasoltaan Suomeen verrattuna? :) ravintolat/kaupparuoka/vaatteet/kosmetiikka/julkinenliikenne yms..:)

    ReplyDelete

Kommentoimalla voit olla mun aurinko ♥ / Leave your comment and you can be my sunshine ♥