Saturday, 8 March 2014

Looks like a girl but she's a flame


Tänään on naistenpäivä, eli miehet tuo vaimoilleen ja tyttärilleen kukkia. Ja siinä se. Mun mielestä naistenpäivänä ei puhuta tarpeeks naisista. Miehet aina sanoo että "kaikki muut päivät on miesten päiviä" ja niin paljon ärsyttää tietää että se on totta. Naisen asema on parantunut huomattavasti vuosien kuluessa, mutta joissain maissa on vielä aika melkosesti parantamisen varaa. Tähän asiaan pitäis tarttua. Inhottaa pelkkä ajatuskin, että nainen olis miehen omaisuutta. Ja silti ne naiset ei valita. Koska niillä ei oo siihen mitään oikeutta. Järkyttävää.

Mussa on välillä aika paljonkin feministin vikaa. Haluun välillä ihan tarkotuksella esim. ostaa jotain ei niin naisellisia vaatteita, ihan vaan näyttääkseni meiän perheen miehille ettei naiset aina kulje vaan kukkakuvioinen hame päällä (ei sillä, kyllä mä sellasistakin tykkään). Mulle on tärkeetä se, että nainenhan saa tehä just mitä haluaa, yhtä paljon kun mieskin. Oon hyvin nopeesti heittämässä jotain purevaa kommenttia, jos mut liian usein käsketään vaan "naisten töihin", ja Lari ja Lenni pääsee helpommalla. Tän huomaa tosi usein vanhemmissa ihmisissä, esimerkiks meiän mummussa. Se on vaan tottunut siihen että naisen velvollisuuksiin kuuluu tiskata, osata ulkoo kaikki tärkeimmät reseptit ja kontata luuttuamassa lattiaa.

Entäs sitten ne kaikki vahvat naiset, jotka tässä maailmassa vaikuttaa jatkuvasti? Madonna järkytti maailman vakaata käsitystä naisen paikasta heti uransa alussa. Marilyn Monroe laitto kauneusihanteet ylösalaisin, ei tarvinnu mahtua koon 34 farkkuihin ollakseen seksikäs. Ylipäätään sellaset naiset jotka on ollu ensimmäisiä siinä omassa jutussaan on ihan huikeita. Ensimmäinen suomalainen naiskirjailija Minna Canth otti kantaa naisten asemaan jo 1800-luvulla. Nicki Minaj on oikeestaan ensimmäinen menestynyt naisräppäri, ja muutenkin näyttää just siltä kun ite haluaa, välittämättä tippaakaan muiden mielipiteistä. Suomessa Nickiä hyvin vastaa Sini Sabotage. Ja tää listahan jatkuu ja jatkuu fiktiivistenkin hahmojen puolelle. Yks monista syistä, miks rakastan Nälkäpeli-kirjoja, on päähenkilö Katniss. Katniss on älykäs ja vahva nainen, joka tekee ihan uskomattoman uhrauksen pikkusiskonsa takia, ja selviää kaikesta entistä vahvempana. Katnissin näyttelijä Jennifer Lawrence on myös ihan huipputyyppi, kieltäyty laihduttamasta roolia varten. Entäs sitten Harry Pottereista tuttu Hermione, joka älykkyydellään pelasti pojat pinteestä monta kertaa?

Kuten tosta listasta huomaa, vahvoja ja itsenäisiä naisia on maailmassa paljon, ja hyvä niin. Mutta kaikkien naisten pitäis rakastaa itseään just sellasena kun on, ja ennen kaikkea olla sellanen kun on. Mitä sitten jos palomies tai rekkakuski on "miesten ammatti", säännöt on tehty rikottaviks. Tee ihan mitä ikinä haluat, ja jos joku mies siihen jotain urputtaa, kysy kuinka usein se on selvinny monen päivän verenvuodosta.

It's international women's day, which means men bring flowers to their wives and daughters. And that's it. I think there's not enough talk about women on women's day. In many countries women are still considered as men's property. Disgusting. I'm a pretty strong feminist at times. Sometimes I just wanna make men upset with my choices and show them that women can do what they want to. 

What about all those strong women that constantly affect in this world? Madonna, Marilyn Monroe, Minna Canth, Nicki Minaj, Sini Sabotage, Jennifer Lawrence. Not forgetting all of the awesome fictional characters, for example Katniss in the Hunger Games and Hermione in Harry Potter. 

As that list makes you notice, there are lots of strong and independent women in this world, and that's a good thing. But every woman should love herself just the way she is, and above all, be herself. Do whatever the fuck you want, and if any man starts whining about it, ask him how often does he survive days of bleeding.

No comments:

Post a Comment

Kommentoimalla voit olla mun aurinko ♥ / Leave your comment and you can be my sunshine ♥